De Hondenprofessor : hulp, advies en training op maat van ieders hond

Uit meer dan twintig jaar ervaring met het opvoeden van (adoptie)honden distilleerde ik de noden van een betrokken hondeneigenaar. Reeds bij de aanschaf van een pup duiken er vele vragen op. In een volgende fase maakt de hond deel uit van het gezin, maar staan soms praktische beslommeringen een uitgebreide gehoorzaamheidstraining van de trouwe metgezel in de weg. Je hebt van die hectische periodes dat zelfs de dagelijkse wandeling er bij inschiet.

En wat te doen wanneer het gezin op vakantie gaat of bij een ziekenhuisopname als alleenstaande?

Voor al deze situaties kan ik je een oplossing op maat bieden. Neem vrijblijvend contact op, ook als je met een andere hondenvraag zit.

Waarom kiezen voor mij?

Slechte gewoontes stoppen!

Waarom blijft een hond soms bepaald, ongewenst, gedrag vertonen? Vermoedelijk corrigeert de geleider hem niet altijd (niet consequent) of is de zelfbelonende factor sterker dan een eventuele correctie. Ik help jou de nodige structuur aan te brengen in de dagelijkse routine, zodat je van vele klassieke opvoedingsproblemen gespaard blijft.

Sociaal gedrag

Jouw hond geeft voortdurende signalen over zijn innerlijke toestand. Ik help jou deze signalen te lezen en de energie van jouw hond in goede banen te leiden. Mijn aanpak is gericht op beloning.

Samen met het baasje streef ik ernaar gewenst gedrag aan te moedigen door te belonen. Ik reik jou handige tools aan om ongewenst gedrag te voorkomen.

Doet de hond toch iets verkeerd, is het stellen van grenzen op het juiste ogenblik cruciaal. Het einddoel is een sociale hond.

Ervaring

Meer dan twintig jaar ervaring met het opvoeden van honden. De laatste 15 jaar ontferm ik mij voornamelijk over Spaanse adoptiehonden. Deze ervaring koppelde ik aan de inzichten van Martin Gaus en vulde ik aan met de kennis die ik opdeed tijdens de instructeurscursus bij hondenschool De Snuffel.

Tijdens verschillende werkvakanties in Spaanse asielen legde ik mij verder toe op het omgaan met honden die een zeker rugzakje dragen. Tevens volgde ik een basismodule over het toepassen van EHBO bij honden.

Ik kom op voor dierenrechten en schoolde mij bij in het kader van dierenwelzijn in de ruime betekenis van het woord