De zeehond: een vertrouwde gast aan de Belgische kust.

De Belgische kustlijn verwelkomt de laatste tijd meer en meer zeehonden die er rust komen zoeken. Het strand tussen Middelkerke en Westende is zo’n hotspot. Helaas zorgt deze toename ook voor minder leuke gevolgen, meer bepaald een groeiend aantal meldingen van bijtincidenten tussen zeehonden en loslopende honden.

Lees meer »

De IJzermonding: een unicum!

Aan de indrukwekkende monding van de IJzer, bij Nieuwpoort, vermengt zoetwater zich rechtstreeks met de zilte golven van de Noordzee. Hier ontstaat een uniek ecosysteem, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Slikken, schorren, duinen, stranden en polders vormen samen een harmonieuze biotoop die je, samen met je hond, kunt verkennen via een uitgebreid netwerk van wandelpaden.

Lees meer »

Oorlog en natuur in de Schuddebeurze

Vandaag genoot ik, tijdens een ochtendwandeling met de honden, van de unieke charme van de Schuddebeurze, een prachtig duingebied tussen Lombardsijde en de Vaart Plassendale-Nieuwpoort. Dit bijzondere gebied herbergt oude kalkarme duinen en een beschermde bunkersite. 

Lees meer »

Het 'meer' van camping Cosmos

Vandaag neem ik jullie mee op een reis door de tijd, terug naar de dagen van Camping Cosmos, gelegen op de grens van Westende en Lombardsijde, te midden van wat nu bekend staat als de Sint-Laureinsduinen. Deze plek, doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke pracht, heeft een boeiende evolutie doorgemaakt.

Lees meer »

Het mysterieuze verhaal van de verdwaalde boei

Vanmorgen maakte ik samen met mijn trouwe viervoeters een betoverende strandwandeling op het strand te Westende, ter hoogte van de Sint-Laureinsduinen. Een onverwachte ontdekking wachtte op ons in de vorm van een losgeslagen boei, een stille getuige van een natuurlijk avontuur.

Lees meer »